Ga naar de inhoud

Zwarte Piet is racisme

een illustratie van @hiddenlionstudio met twee Zwarte personen en een persoon van kleur. Ze dragen alle drie mondkapjes, met daarop de teksten ‘Stop Blackface’, #BlackLivesMatter en ‘Zwarte Piet is Racisme’.

Feminists Against Ableism is solidair met KOZP. KOZP voert al jaren op vreedzame wijze demonstraties tegen Zwarte Piet. Vandaag zou er een KOZP-demonstratie plaatsvinden in Eindhoven. Echter, de politie heeft ondanks bezwaren van KOZP besloten om een ‘tegendemonstratie’ van de rechts-extremistische groepering Pegida toe te staan pal naast de plek die aan KOZP is toegewezen op het Stadhuisplein. KOZP voelt zich hierdoor niet in staat om hun boodschap op een krachtige en waardige manier te uiten en heeft daarom besloten een online demonstratie te houden via Instagram Live, vanmiddag tussen 14 en 15 uur.

Feminists Against Ableism wil een feest voor alle kinderen.

Feminists Against Ableism wil daarnaast dat de media duidelijk aangegeven dat de agressie tijdens KOZP‑demonstraties van de zijde van hooligans en pro-pieten komt en niet de suggestie wekken dat die van beide zijden afkomstig is. Journalisten horen het nieuws feitelijk weer te geven en niet het extreem-rechtse frame over te nemen. @nos @hetparool @nu.nl @trouw.deverdieping

Wat kan jij als bondgenoot doen?
– Plaats vandaag ook een post waarin je solidariteit toont met KOZP, met dezelfde hashtags als wij gebruiken.
– Volg de livestream van KOZP die van 14 tot 15 uur duurt.
– Doneer geld aan @nederlandwordtbeter en @kozwartepiet.
– Spreek je uit! Bij familieleden en vrienden, op je werk, in je klas, waar dan ook.

Ga naar de inhoud