Ga naar de inhoud

Online Disability March

Hé lieve lezer,

De afgelopen paar jaar hebben wij, FAA, een Online Disability March georganiseerd omdat reguliere protesten meestal ontoegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

De Women’s March vindt door de coronamaatregelen op een andere manier plaats dan gebruikelijk. De March wordt georganiseerd op het Nelson Mandelaplein, waar sprake is van een statische demonstratie in plaats van een march, zodat de aanwezigen 1,5 meter afstand kunnen houden. Op de website van de Women’s March kan je hier meer over lezen: https://womensmarchnederland.nl/demonstratie-2021/. De demonstratie is via een livestream te volgen. Op deze manier is de March toegankelijker dan voorgaande jaren, waardoor de noodzaak om een ODM te organiseren dit jaar kleiner is. We hebben contact met WMNL om de March ook digitaal zo toegankelijk mogelijk te maken en we hebben WMNL gevraagd op de site van de Women’s March te delen op welke manier voor de toegankelijkheid van de livestream wordt gezorgd.

Door de coronacrisis hebben we gemerkt dat protesten, evenementen en werken wél mogelijk blijken te zijn vanuit huis. Wij strijden ervoor dat deze mogelijkheden blijven bestaan, ook als de coronamaatregelen niet meer nodig zijn.

Veel liefs van ons allemaal,
FAA

Ga naar de inhoud