Ga naar de inhoud

Abortus redt levens

op een stoep staat met rood spraykrijt de tekst: grenzen doden, abortus redt levens #anijednejwiecej

FAA IS SOLIDAIR MET DE ACTIE VAN @wondacollective

Vanochtend vroeg gingen verschillende activisten de straat op om de boodschap te verspreiden met (krijt)spray dat abortus niet een meningsverschil is zoals @sterreclame recentelijk claimde. Want zoals we hebben gezien in Polen kost een gebrek aan gratis en veilige toegang tot legale abortus levens. Onze veiligheid is geen mening, maar hoort gegarandeerd te zijn. We zijn hierin solidair met de demonstraties in Polen en willen onderschrijven dat de anti-abortus beweging niet op zichzelf staat maar hand in hand gaat met extreem rechts gedachtegoed.

Daarom vonden vanochtend plekken variërend van @schreeuwomleven, de Poolse ambassade, @cdavandaag en @sgpnieuws onze eisen op hun stoep: de garantie van veilige en gratis toegang tot legale abortus, lgbtq rechten en een veilige doorgang voor vluchtelingen wereldwijd #anijednejwiecej #notonemore #safetyisnotanopinion #abortionsaveslifes #abortusredtlevens #otwierajciegranice #opentheborders

Deze actie is gefaciliteerd door @wondacollective. Dit collectief wordt gerund op een vrijwillige basis en is afhankelijk van maandelijkse donaties.

De actiegroep is momenteel ook bezig om fondsen te werven voor @abortion_network_amsterdam die mensen helpt die ongewenst zwanger zijn, uit bijvoorbeeld Polen, om in Nederland een veilige abortus te ondergaan. Dus blijf op de hoogte! Doneren kan al. Zie onze linktree.

Ga naar de inhoud