Ga naar de inhoud

Baas in gehandicapte buik

een screenshot van de website van Pakhuis de Zwijger met de aankondiging van het event. Het bovenste deel is een tekening van mensen met allemaal verschillende disabilities die in een paar bedden zitten. Daaronder staat 'Baas in gehandicapte buik' en 'in gesprek over rechten rondom ouderschap, zwangerschap en geboorte vanuit het perspectief van mensen met een handicap'

Dinsdag 11 mei, 18.30 uur: Baas in gehandicapte buik

Meld je aan, link de bio van @xandrakoster!
Jullie hebben het misschien al voorbij zien komen in onze stories, maar op 11 mei zijn niemand minder dan drie van onze geweldige leden betrokken bij Baas in gehandicapte buik, namelijk @xandrakoster die de inleiding verzorgt en @jeanettechedda die in een panel in gesprek gaat over rechten rondom ouderschap, zwangerschap en geboorte vanuit het perspectief van gehandicapte mensen. Ook onze @everythingisinflux heeft een groot aandeel gehad in het organiseren van dit event.

Moederdag ligt een paar dagen voor ons, maar ouderschap is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor wie gelden reproductieve en seksuele rechten eigenlijk? Gehandicapte mensen krijgen vaak te maken met gedwongen anticonceptie, een gebrek aan seksuele voorlichting en ontmoediging van hun kinderwens. Om deze situatie te begrijpen én te veranderen is kennis van disability studies nodig: dit vakgebied bestudeert handicap als maatschappelijk fenomeen. Omdat seksisme en kolonialisme hand in hand gaan met validisme (de discriminatie van gehandicapte mensen), is dit onderwerp van belang voor iedere feminist. Tijdens deze avond gaan ze in gesprek over de relatie tussen reproductieve en seksuele rechten, validisme en het belang van een intersectionele blik.

Ga naar de inhoud