Ga naar de inhoud

Queer in de kast

een luxaflex/lamellen in de kleuren van de regenboog. in het midden wordt de luxaflex een beetje geopend door lichte handen en iemand met een lichte huid kijkt erdoorheen

Uit de kast kunnen komen is een privilege dat niet iedereen heeft. Dat geldt voor veel gehandicapte mensen, maar binnen de nondisabled LHBT+ gemeenschap wordt daar nauwelijks over gesproken. Want wat nou als uit de kast komen ervoor zorgt dat jij medisch (nog) slechter behandeld wordt en je
gezondheid in gevaar komt? Je kan als gehandicapt persoon niet altijd makkelijk wisselen van familie, van zorgverleners, van dokters. Je hebt niet altijd een keuze. Uit de kast komen kan je zelfs in gevaar brengen. Onze Jacquie schreef een blog over gedwongen in de kast moeten blijven voor artsen.

De wereld is nog niet veilig genoeg voor queer mensen. De haat richting onze gemeenschap neemt toe, vooral voor trans personen en het meeste voor Zwarte trans vrouwen. Totdat de wereld veiliger wordt, zal de kast altijd vol blijven zitten. Daarom is het belangrijk om bij deze mensen stil te staan en ze niet uit te sluiten uit onze gemeenschap. Er zijn mensen die nooit in hun leven uit de kast kunnen komen of de verbintenis kunnen zoeken met de LHBT+ gemeenschap.

Dat maakt niemand minder queer. Hierbij dus een shout-out naar alle mensen in de kast: we zien je en je doet er toe. Met deze post willen we iedereen vieren die nog deels of compleet in de kast zitten, iedereen die weet dat ze queer zijn maar zich nog niet kunnen labelen, of die angst heeft om hunzelf queer te noemen omdat ze bang zijn niet queer genoeg zijn.
We willen laten weten dat je er toe doet.
We willen laten weten dat je bij ons hoort. Je bent queer en je bent valid.

Ga naar de inhoud