Ga naar de inhoud

FAA zomerpauze

een Zwart trans persoon met hypersomnie slaapt tevreden op een bed van blauwe en paarse wolken. Hen heeft een oogmasker op en hun donkere, krullende haar zit in een kleurrijke sjaal. Een kleine, paarse vleermuisknuffel ligt naast hen. Achter hen is een raam te zien, waardoor warm zonlicht naarbinnen schijnt.

In de maand augustus neemt FAA een rustpauze: we pauzeren onze lopende projecten en pakken even geen nieuwe projecten op. Dit doen we omdat rust erg belangrijk is, niet alleen voor chronisch zieke, gehandicapte en neurodivergente mensen, maar voor alle (meervoudig) gemarginaliseerde mensen.

Rust en plezier zijn de grootste middelvinger die we kunnen geven aan een samenleving die ons liever kwijt dan rijk is. Rust is krachtig, omdat we ermee laten merken dat we ons niet zomaar conformeren aan een maatschappij die verwacht dat we continu aanstaan en die onze waarde afmeet aan hoe productief we zijn. Door rust te nemen, vechten we tegen de maatschappij waarin continue productiviteit centraal staat.

Rust nemen en goed voor jezelf zorgen is daardoor net zo goed een vorm van activisme als bijvoorbeeld naar demonstraties gaan en petities ondertekenen. FAA wil hierin graag het goede voorbeeld geven en delen van wie wij veel hebben geleerd over rust. Lisa Jansen, @bigvegansister, is daar één van, onder andere door haar gevleugelde uitspraak ‘de revolutie begint met een dutje’. Daarnaast tippen we graag @thenapministry, een organisatie die rust als belangrijkste wapen inzet tegen racisme en seksisme en vóór community healing en social justice. We hopen dat deze post jullie ook dat zetje kan geven om rust te nemen wanneer dat nodig is en we zijn in september weer terug met nieuwe content. Liefs, FAA

afbeelding door Jonathan Soren Davidson voor Disabled And Here (@affecttheverb)

Ga naar de inhoud