Ga naar de inhoud

Aseksualiteit en disability

foto van een persoon met lang donker haar en een zonnebril, van de zijkant gezien. de persoon heeft een asexuality pride vlag in hun hand en een ronde oorbel met strepen in verschillende kleuren.

Het navigeren van je seksualiteit kan best ingewikkeld zijn als je chronisch ziek, gehandicapt en/of neurodivergent bent. Een onderwerp dat volgens FAA nog veel te weinig besproken wordt is aseksualiteit. Het voelt soms alsof je seks moet willen, om je af te zetten tegen het beeld van de seksloze, zielige gehandicapte. Maar wat nou als je dat niet wilt?

In haar column “Last But Not Least — Embracing Asexuality” beschrijft Kesia Scott hoe zij erachter kwam dat ze ace is. Als Blinde vrouw van kleur was haar ontdekkingstocht niet vanzelfsprekend. Ze maakt duidelijk dat intimiteit met anderen én jezelf heel persoonlijk is. Je moet je weg zien te vinden tussen allerlei vooroordelen van de buitenwereld en geïnternaliseerde verwachtingen. Dat kan ontzettend eenzaam voelen.

FAA wil je laten weten dat je niet alleen bent. Hoe je je ook voelt over seks, masturberen en relaties, jij bent precies goed zoals je bent. Wij zijn er ook voor jou!

Ga naar de inhoud